DP U11 in U17 za sezono 2017-18

V soboto, 26.5. je potekal sklepni del sezone za kategoriji U11 in U17 v Medvodah. Na obeh DPjih je naše barve zastopalo 6 igralcev: Mia, Nina in Tine v 11ki, Miha, Zala in Neža pa v 17ki. Izkupiček je zares impresiven: Osvojili smo kar 8 medalj, 1 naslov državnega prvaka in še kar nekaj četrtfinal (torej uvrstitev na zadnjo stopničko pred medaljo).

V 11ki se je Tine uvrstil iz skupine v glavni del, kjer je moral priznati premoč 2. nosilcu Timu Škrlju iz Mirne. V mixih je skupaj z Mio prišel do četrfinala, kjer sta izgubila proti Anji in Juretu Blazina. Nina je prišla v vseh treh kategorijah v četrtfinale: v singlih je izgubila proti Ivi Koša,v dvojicah skupaj z Hano Oletič iz Lendave proti Tinkari Alič in Anji Blazina, v mixih pa skupaj z Timom Anželjem iz Mirne proti Nikiti Peshekhonovu in Ivi Koša. Mia je v singlih suvereno prišla iz skupine v glavni del, kjer je presenetila nosilko Kajo Litrop, se uvrstila v polfinale in osvojila medaljo! Nato je sicer izgubila proti v tej kategoriji nepremagljivi Anji Blazina, vseeno pa bron v igri posamezno predstavlja zelo lep uspeh. Tudi v dvojicah je Mia prišla do medalje, do polfinala sta se prebili s soigralko Tamaro Kozamurnik iz ŠD Sele Vrhe. Skupno so to bile njune že tretje stopničke v tej sezoni.

V 17ki smo pričakovali največ od Mihe Mastena, ki se je tako kot na 19ki okitil z vsemi barvami medalj: V singlih je začel čisto na začetku, se prebil do polfinala, kjer je bil boljši kasnejši zmagovalec in njegov soigralec, Jaka Ivančič. V mixih je skupaj z Marušo Vračar prišel do finala, kjer sta po dobrem začetku žal malo popustila in izgubila v treh setih proti Blažu Smrkolju in Nike Brajkovič. V dvojicah sta z Jako držala superiorno igro skozi celoten turnir in tudi v finalu močno premagala manjše presenečenje finala, Gala Bizjaka in Jana Babnika.  Zala je začela v skupini, iz katere se je z veliko težavami uvrstila v glavni del, kjer se je na žalost srečala z Nežo. Zmagala je Neža, ki se je nato dobro borila proti Anji Jordan v polfinalu, a na koncu tesno izgubila in osvojila bron. V dvojicah sta dekleti v polfinalu izgubili po treh setih proti Anji Jordan in Zoji Novak in osvojili tretje mesto.

Čestitke še enkrat vsem našim za odlične uvrstitve, s katerimi so pokazali dobro držanje forme do zaključnega dela.

D.K.

Galerija